Now Playing Tracks

archatlas:

RebildPorten CEBRA

"RebildPorten is a new visitor’s centre and exhibition space for one of the most beautiful and popular tourist destinations in northern Denmark: Rebild Hills and Rold Forest. This area in northern Jutland forms a unique nature reserve, and thus the area holds an extraordinary potential for offering spectacular experiences in this very distinctive rolling landscape. RebildPorten creates a new gathering point that informs, inspires and activates the visitors – an ideal setting for the narrative about the cultural history and nature experiences in these unique surroundings.

RebildPorten’s distinctive expression and character are derived directly from Nature’s own formal language and elements. The structure is designed as a hymn to Nature and the hills and forest, next to which it is situated. It is created in the encounter of building and nature and appears as a sculptural structure made of bluff timber, thus making the building accessible to the eye of the observer – very similar to a forest’s opening and closing when one moves through it, looking upwards through the branches’ chaotic network of crossing lines.”

archatlas:

Grundfos Dormitory CEBRA

"One of Grundfos Dormitory’s remarkable characteristics is providing student housings in the heart of Aarhus’ new harbour front development – that is, a low cost residential building on a very attractive site.

To reinforce the primary purpose of the building, which is to provide a place for students to live while they study, the project works with vertical stripes as a metaphor for books. From afar this makes the building look like books on a shelf, while close up it resembles a condensed micro Manhattan with bundles of small towers. Each ‘tower’ is treated differently both inside and out with varying materials and window openings. This creates a variety of living accommodation, suitable for singles, couples or friends living together.

The ‘towers’ are placed on the perimeter of the site establishing an open inner space that uses a simple design strategy to create an atrium with attractive functional as well as spectacular aesthetic qualities. The individual apartments are reached from balconies, which are encasing the 12-story atrium with mirror clad balcony fronts. The mirrors are transforming the sense of space by expanding the relatively narrow atrium with endless kaleidoscopic reflections of itself and the people moving through it.”

We make Tumblr themes